torsdag 15 april 2010

Linförighet....


Hej alla! Grattis till Meja som varit både på utställning och fått fint omdömme på jaktprov:)

Här hoppas vi att denna hemska vinter ska ta slut.Vi har haft fint vårväder i flera dagar men på morron när vi klev upp är det snöstorm!! Den ska väl inte ligga kvar men det är mycket irriterande att snön ligger kvar så djup ännu.

Riska har börjat med linförighet med krav så nu tillåter vi inget annat än det.Beröm får hon ju naturligtvis,det hör ju till även när man börjar med krav.

Det är en äkta tjurig Mûnster dam som måste hålla koll på allt som händer.Nyfiken är hon och sen går det i 190 km/tim när hon får springa lös! Bäst att montera in en ordentlig broms nånstans för när den jaktliga tändningen kommer vill vi vara så förberedda som vi kan:))

Läste ju att Erik & Nipa också behöver en broms,när dom tränade på fjället:))

Sommaren kommer att bestå av träning,träning och åter träning...och förhoppningsvis lite jaktprov också! Om allt går bra, så kanske vi ses på riksprovet?

Hälsningar Annika&Riska

3 kommentarer:

  1. klart vi ska på riksprovet!!!
    Nipa satte sig spontant på en orrhöna som hon stötte :)
    /Erik o Nipa

    SvaraRadera
  2. Men bromsen behövs mer och mer nu när jaktdjävulen börjar flyga i dom... Tränar mycket stopp på fälten här i byn då hon får gå vid sidan och sätta sig så fort en fågel lyfter... det tror jag har varit bra
    Erik o Nipa

    SvaraRadera
  3. Meja vill ochså till riksprovet men först måste stoppet bli bättre.Hls Leif Marie

    SvaraRadera